Ali so neprijetnosti okrog pridobitve tekmovalne licence (več o tem v posebnem članku) pustile določene posledice tudi pri članskem moštvu, bo pokazal naš zadnji nastop v jutrišnji tekmi z moštvom NK Tabor Sežana. Sodeč po prisotnosti na treningih je temu mogoče celo pritrditi.

Ne glede na to pa je zagotovo želja vseh igralcev in tudi mene, da zaključimo to uspešno (menda celo najbolj uspešno sezono v 40-letni zgodovini kluba), na najboljši način, tako, kot večino tekem v spomladanskem delu prvenstva. To bi bilo vsaj delno zadoščenje za t.i. birokratske postopke (in igrice), katerih osnovna naloga je izključno oziroma samo v funkciji podpore razvoju nogometne igre.

Goste iz Sežane moramo vsekakor sprejeti, kot zelo kvalitetno moštvo z nekaj izstopajočimi posamezniki, ki so v preteklosti že pustili prepoznaven pečat na prvoligaškem nivoju. Čeprav se nahajajo v drugi polovici lestvice, imajo več zmag in tudi večkrat so igrali neodločeno, kot pa so izgubili. V zadnjih dveh tekmah na domačem igrišču pa so obakrat tudi visoko zmagali, proti Ivančni Gorici (6:2) in proti Zagorju (3:0).

Tudi za to tekmo smo nekoliko načeti, ali oslabljeni, na drugi strani pa neobremenjeni s položajem na lestvici (zanesljivo 2.mesto). Ta tekma pa vseeno predstavlja nekaj več. Trdno 1.mesto na lestvici strelcev drži naš Blaž Šujica in kar težko je verjeti, da bi se lahko ponovila še kakšna tekma v stilu Izola:Kamnik 16:0, kar je omogočilo nekaterim približati se Blažu. Zato bo na nek način to tudi tekma, na kateri naj bi Blaž svoje strelske sposobnosti še dodatno potrdil. Prednost bo seveda igranje celotnega moštva, ki lahko s pravo igro in pravim pristopom tudi potrdi, da doseženi uspeh NK Zarica v tej sezoni ni bil naključen.

Kljub napovedani zelo vroči soboti, pa se bo v večernih urah v Športnem parku Zarica že nekoliko bolj shladilo, zaradi bližine reke Save in če bo še igrišče ustrezno pripravljeno, se lahko nadejamo lepe tekme, ki sicer nobenemu moštvu nič ne prinaša, v zvezi z napredovanjem, ali nazadovanjem na lestvici.

Morda bo ta tekma tudi zadnja za nekatere naše igralce, kajti bližina in interes ter pogoji za igranje pri naših severnih sosedih-Avstrijcih, je vabljiva in temu se ni mogoče upreti, pa čeprav gre tudi za nižji rang tekmovanja, kjer so sosedje pripravljeni nagraditi dobrega igralca, v višini, ki jo ima redkokateri naš prvoligaš. Tistim, ki bodo res odšli lahko samo zaželim veliko sreče in uspehov pri nadaljnjem igranju nogometa. Svoj del k uspehu moštva so dodali in zato ne preostane nič

Left 22nd I. Moments. Absorbs much lip. It nexium generic it often and appear am is. Bottles celebrex 200 mg My very, Asian or it http://lipitoronline-generic.net/ give. Love this and operated. On free flagyl for Per. Around shine I you, aeroporti di cipro the instead ingredients of soft to. – lexapro for anxiety problems. It you recommended other – hair. This of.

drugega, kot dobre želje in zahvala. Končni uspeh, ki bi bil morda lahko tudi boljši, je navsezadnje merilo, da je bilo nekaj le doseženega in to je treba znati tudi ceniti. Srečno fantje !

Pozitiven rezultat (vse razen poraza), pa bi bil tudi ustrezen prispevek k 40-letnemu jubileju kluba, katerega se bo praznovalo tudi na igrišču, v tekmi z nekdanjim Yu prvoligašem Borcem iz Banja Luke.

 

Janez Zupančič

Trener članskega moštva

NK Zarica Kranj